Warning: gethostbyaddr(): Address is not a valid IPv4 or IPv6 address in /var/www/iubescanimalele.com/wp-content/themes/viralwp/header.php on line 25
Explicație științifică: De ce dărâmă pisicile obiectele din casă - Iubesc Animalele

Explicație științifică: De ce dărâmă pisicile obiectele din casă

Explicație științifică: De ce dărâmă pisicile obiectele din casă

Proprietarii de pisici recunosc, cu siguranță, următorul scenariu: felina se urcă pe masă și dărâmă tot ce găsește, după care se uită cu o față nevinovată ca și cum ar spune „Dar ce am făcut?”. Deși pare un obicei banal, cercetătorii au găsit explicația științifică pentru care pisicile au acest obicei.

Amy Shojai, specialist în comportamentul animalelor, susține că există mai multe motive pentru care pisicile dărâmă obiecte.

„La pisici se resimte destul de puternic instinctul de a vâna pentru hrană, așa că trântitul lucrurilor ar putea fi o manifestare a acestuia”, susține specialistul.

„Pisicile își folosesc lăbuțele pentru a testa și explora obiectele, iar mișcarea, sunetele, felul în care se simt obiectele le ajută să înțeleagă dacă sunt sau nu în siguranță”, adaugă doctor Shojai.

Lăbuțele unei pisici sunt foarte senzitive, motiv pentru care atunci când ating, lovesc și trântesc un obiect, înțeleg mult mai bine rolul în sine al obiectului. Nu în ultimul rând, specialiștii nu exclud posibilitatea ca pisicile să trântească obiectele de pe masă doar pentru distracție.
Așadar, singura soluție pentru a scăpa de această problemă este să încerci să îți ții felina ocupată, cumpărându-i jucării pe care să i le oferi prin rotație, astfel încât să nu se plictisească prea repede de ele.

loading...

Related Posts