Warning: gethostbyaddr(): Address is not a valid IPv4 or IPv6 address in /var/www/iubescanimalele.com/wp-content/themes/viralwp/header.php on line 25
Cum protejezi bradul de Crăciun de pisică - Iubesc Animalele

Cum protejezi bradul de Crăciun de pisică

Cum protejezi bradul de Crăciun de pisică

Dacă ne vine în mintea imaginea unui brad de Crăciun şi a unei pisici, în mod clar lucrurile o iau un pic razna. Ştim din start cum se naşte conflictul, cum felina va încerca din răsputeri să se agaţe de toate ornamentele frumos colorate şi parcă şi vedem bradul căzând zgomotos, la doar câteva minute după instalarea lui. Aşadar, ce este de făcut? Chiar trebuie să renunţăm la a împodobi un brad în casă, doar pentru că pisica este neastâmpărată? Noi spunem că nu şi că soluţii se pot găsi, cu puţină răbdare.

Alegerea corectă a tipului de brad – În primul rând, trebuie să ne gândim la sănătatea pisicii. De aceea, este importat să ştim că brazii naturali pot fi dăunători pisicii, în condiţiile în care ea ar putea înghiţi cu uşurinţă acele lui. De aceea, este important să alegem un brad artificial. Un alt lucru la care trebuie să ne gândim este dimensiunea bradului. El trebuie să nu fie foarte înalt, pentru că, cu cât este mai mic, cu atât este mai greu de doborât şi provoacă stricăciuni mai puţine.

Importanţa suportului – Alegeţi un suport de brad care să susţină cât mai bine trunchiul acestuia. În acest mod, pomul va fi mult mai greu de doborât de către mâţa neastâmpărată.

Poziţionarea bradului – Bradul ar trebui aşezat astfel încât în imediata lui apropiere să nu existe mobilă sau alte spaţii pe care mâţa s-ar putea căţăra, pentru a sări peste el. De asemenea, trebuie ca baza pomului şi toate firele electrice să fie acoperite cu un material textil neatractive pentru pisică.

aseyar

Instalarea bradului – Este important să facem bradul neplăcut pisicii. Una dintre măsuri este aducerea pomului în casă şi lăsat neîmpodobit câteva zile. În tot acest timp, ori de câte ori vedem că pisica încearcă să se apropie de el, o stropim cu un spray cu apă, spunându-i NU, nu ai voie! În acest mod, pisica ar trebui să înţeleagă că bradul este interzis pentru ea! În plus, putem stropi bradul cu repelent luat de la pet-shopuri. Acesta se bazează pe extract de lămâie sau de mere, la care se adaugă un iz uşor amărui. Pulverizăm uşor bradul, în special la bază, şi se presupune că mâţa va sta departe de el. Pentru a încerca şi alt truc, aşezăm la baza trunchiului coji de portocale. Mâţa le va detesta. Iar dacă mai punem şi nişte conuri de brad stropite cu spray de lămâie, succesul e al nostru!

Decorarea bradului – Când decoraţi pomul de Crăciun, aveţi grijă ca pisica să nu fie prin preajmă! Va percepe totul ca pe un jos şi se va grăbi să se joace numaidecât cu globuleţe proaspăt atârnate!

Alegerea ornamentelor – Alegeţi ornamente cât mai puţin atractive pentru pisică. Evitaţi să folosiţi globuri strălucitoare şi alegeţi în schimb ornamente confecţionate din materiale naturale (lemn, paie, material textil, fructe uscate), necasante. De asemenea, ţineţi cont de faptul că beteala, odată mestecată de mâţa curioasă, se poate dovedi toxică. Pe cât posibil, evitaţi să mai puneţi beteală în brad! Iar dacă vă place să decoraţi bradul cu dulciuri, ţineţi cont de faptul că ciocolata e toxică pentru mâţe. În plus, ocoliţi lumânările! Riscul de incendiu este prea mare!

Plasarea ornamentelor – Puneţi ornamentele mai atrăgătoare şi mai uşor de casat în partea superioară a pomului. La fel şi beteala, dacă ţineţi morţiş să aveţi un astfel de ornament în brad!

Prinderea ornamentelor – Folosiţi cârlige de metal care se prind foarte bine de ramurile bradului, evitând ațele sau alte sisteme de prindere ușor de rupt. După ce aţi atârnat globurile, trageţi ușor de ele pentru a verifica dacă ar rezista în cazul unui atac din partea pisicii.

glob

Atenţie la firele de instalaţie – Un brad este complet când este aprinsă instalația. Firele de la instalație prezintă interes pentru pisici, de cele mai multe ori. Pentru a evita pericolele, încearcaţi să lipești firele in exces ascunzându-le de ochii pisicii. Nu lăsai niciun fir să atârne. Nu uitaţi să scoți instalația din priză când nu sunteţi acasă sau când mergeţi la culcare.

insta

Sursa: Wikihow

loading...

Related Posts