Warning: gethostbyaddr(): Address is not a valid IPv4 or IPv6 address in /var/www/iubescanimalele.com/wp-content/themes/viralwp/header.php on line 25
Cinci lucruri extraordinare despre leoparzii zăpezilor şi încă un adevăr pe care oamenii nu îl mai pot ignora - Iubesc Animalele

Cinci lucruri extraordinare despre leoparzii zăpezilor şi încă un adevăr pe care oamenii nu îl mai pot ignora

Cinci lucruri extraordinare despre leoparzii zăpezilor şi încă un adevăr pe care oamenii nu îl mai pot ignora

Adesea numit şi “fantoma munţilor”, leopardul zăpezilor urmăreşte cu o intensitate feroce, cu ochii ca două pumnale fiecare mişcare a prăzii. Fără vreun avertisment, leopardul atacă. Străpunge aerul şi capturează prada cu succes!

Dar scena aceasta, din păcate, este o raritate astăzi…

Leopardul de zăpadă este pe cale de dispariţie, la nivelul cel mai critic, iar în cazul în care nu se vor întreprinde măsuri pentru conservare, această creatură maiestuoasă care se putea vedea în vârfurile înzăpezite din Afganistan, Kazakstan, Rusia, India şi China va dispărea, cu siguranţă, pentru totdeauna.
Dar înainte de a le proteja, haideţi să cunoaştem aceste cool feline:

1. Leoparzii de zăpadă au un apetit enorm

Leopardul zăpezilor este un prădător care de obicei vânează pradă mare, de două-trei ori mai greu decât el. Prada principală a leopardului zăpezilor este, practic oriunde şi tot anul, din specia copitatelor.

2. Leoparzii de zăpadă sunt extrem de buni la salturi

Picioarele lor puternice sunt dotate pentru a sări la distanţe de până la 15 metri. Asta înseamnă aproximativ de 10 ori mai mult decât lungimea propriului corp. Spre comparaţie, recordul mondial uman pentru un salt în lungime este de 8.95 metri.

3.  Picioarele lor sunt dotate cu “schiuri naturale”.

Leoparzi albi au labe foarte mari. Această caracteristică obţinută prin evoluţie îi uşurează mersul prin zăpadă, desi le este cam greu să îşi găsească încălţăminte pe măsură .

4.  Spre deosebire de lei , leoparzii de zăpadă nu urlă.

leopardul

Ei pot toarce, mârâi, geme şi fluiera ocazional, dar nu pot ţipa, din cauza gâtului lor mic.

5. Leoparzii de zăpadă au cozile blănoase cu un scop anume.

Cine are nevoie de Gore-tex, cu o coadă lungă, cu mai mult de trei sferturi mai mare decât restul lungimii copului, acoperită cu păr lung? Nu este de mirare că ea pare foarte groasă (vizual, grosimea sa este aproape egală cu grosimea antebraţului leopardului zăpezilor. Ea adesea slujeşte ca balansoar în timpul săriturilor).

Dar ceea ce oamenii nu mai pot ignora este că populaţia leoparzilor de zăpadă a scăzut cu 20 % în 16 de ani, astfel că mai există doar 4.500 de exemplare în sălbăticie.

Temperaturile în continuă creştere topesc zăpada, fapt care îi îndeamnă pe agricultori să inainteze în munţi, leoparzilor de zăpadă, nerămânându-le, pur şi simplu, un loc unde să plece departe de oameni.

Sursa: Upworthy.com

loading...

Related Posts