Warning: gethostbyaddr(): Address is not a valid IPv4 or IPv6 address in /var/www/iubescanimalele.com/wp-content/themes/viralwp/header.php on line 25
„Cățeluși nou născuți față în față cu mama pisică - Iubesc Animalele

„Cățeluși nou născuți față în față cu mama pisică

„Cățeluși nou născuți față în față cu mama pisică

Pentru VIDEO, mergeti putin mai jos! :)

Se înțeleg ca și câinele cu pisica. Această expresie spune totul despre relația dintre cele două animale, care adesea este una tensionată.

Dar ca orice excepție de la regulă, se mai întâmplă și miracole între cele două patrupede. Urmărind materialul video veți fi martori la o astfel de întâmplare minunată, când unei pisici îi sunt aduși câțiva cățeluși mici, abia născuți.

La început pisica este surprinsă și neîncrezătoare. Îi privește, îi miroase și nu prea știe cum să reacționeze.

Dar asta durează câteva secunde, dupa care instinctul matern învinge și pisica se încolăcește în jurul puilor de cățel, încălzindu-i și ocrotindu-i. O scenă adorabilă cu patru pufoșenii!”

 


Când poate fi luat puiul de pisică de lângă mamă

Puiul de pisică înțărcat prea devreme poate avea probleme medicale sau de adaptare la maturitate. El are nevoie de mai multă socializare cu mama și frații lui decât un câine sau alt animal de companie. De aceea, este recomandat ca juniorul să stea alături de mamă cel puțin două luni. Aurelia Pop, medic veterinar la Unipet Goofy Constanța, spune că puiul de pisică ar trebui să rămână în cuib până la vârsta de 8 săptămâni, dar dacă se poate mai mult este și mai bine.

Puii înțărcați prea devreme, de cele mai multe ori, sunt mai sensibili, cu o digestie mai deficitară, cu o greutate mai mică și cu tendințe la rahitism”, explică Aurelia Pop. Din acest motiv, puiul are nevoie de suplimente alimentare, de o hrană mai complexă, cu un conținut proteic și mineral ridicat, și de o atenție mai mare. „Puiul înțărcat trebuie alimentat, încălzit, spălat și masat artificial. Dar să nu uităm că pisica are o limbă aspră, iar masajul e necesar să fie pe măsură”, explică medicul veterinar.

Totuși, pentru a evita astfel de situații, adoptă sau cumpără o pisică doar după ce stă cele 8-12 săptămâni alături de mamă și este alăptat suficient. „Să nu uităm că laptele de mamă este net superior tuturor substituienților, iar legătura care se formează între mamă și pui în timpul suptului nu poate fi înlocuită cu nimic”, susține Aurelia Pop. ”Mai mult, pisica mamă este o educatoare foarte bună care de multe ori ne dă lecții. Ea știe să-și învețe puii să folosească litiera, să-i treacă pe alimentația mixtă și să-i mute dacă simte un pericol. Nu în ultimul rând, ea își ajută copiii să defece și să urineze stimulând zonele respective prin lins”, completează medicul.


Puii de pisică nu pot auzi în primele zile de viață și timp de 10-12 zile sunt orbi. Chiar și așa, mama natură i-a înzestrat cu niște “reflexe” utile să găsească sursa de mâncare imediat ce mama lor îi ajută prin lins.

Cercetătorii citați de PetPlace.com spun că puii ar trebui foarte puțin atinși de către oameni până la vârsta de 3 săptămâni. După aceea, chiar este indicat ca ei să aibă parte de atingeri umane, pentru a se putea adapta și a nu fi stresați mai târziu când vor fi mângâiați. Totuși, copiii trebuie supravegheați când vor să se joace cu puii de pisică.

Între 6-8 săptămâni, vei observa că mama își va învăța pisoii treptat să mănânce mâncare solidă. Energia câștigată va face ca puii să fie activi, să sară, să fie dornici să se joace. În astfel de momente, femela se va retrage într-un loc liniștit de unde îi va putea observa cu atenție.

Într-un final, când puii vor fi separați de mamă, vei vedea că pisica adult va sta supărată cam două zile, dar va reveni la obiceiurile ei imediat. Pe de altă parte, unii pisoi vor resimți mai mult nevoia mamei. La început, cam până la 3 luni, vor mânca mai puțin și vor părea stresați. Oricum, aceste stări sunt mult mai puțin evidente decât dacă ai lua puii mai devreme de lângă adult.

loading...

Related Posts