Warning: gethostbyaddr(): Address is not a valid IPv4 or IPv6 address in /var/www/iubescanimalele.com/wp-content/themes/viralwp/header.php on line 25
8 beneficii pentru sanatate oferite de animalele de companie - Iubesc Animalele

8 beneficii pentru sanatate oferite de animalele de companie

8 beneficii pentru sanatate oferite de animalele de companie

Tot mai multi oameni isi aleg sa aiba un animal de companie. Daca ai avut vreodata un caine sau o pisica, poti, cu siguranta, sa enumeri cateva beneficii legate de detinerea unui animal de companie.

Un priten patruped sau chiar inaripat este bun pentru sanatatea ta fizica, psihica, emotionala si spirituala. Exista chiar terapii in care sunt folositi cainii pentru a-i ajuta pe bolnavi sa-si depaseasca problemele de sanatate.

 

Iata cateva dintre avantajele detinerii unui animal de companie.

 

  1. Asigura scaderea intensitatii durerilor

Cainii au un efect pozitiv asupra reducerii intensitatii durerilor in cazul persoanele care au suferit interventii chirurgicale sau a celor care se confrunta zilnic cu dureri, ca de exemplu bolnavii de fibromialgie.

 

  1. Maresc durata activitatii fizice

Proprietarii de caini fac mai multa miscare decat cei care nu au un astfel de animal de companie, iar asta nu vine doar din plimbatul celui mai bun prieten al omului. Potrivit unui studiu persoanele care au caine fac cu 30 de minute mai multa miscare (in afara plimbatului animalului) pe saptamana decat cei care nu au un patruped.

 

  1. Imbunatatesc functiile cognitive

Un studiu realizat de Universitatea din Maryland a demonstrat ca terapia cu animale ajuta la pastrarea si imbunatatirea functiilor cognitive in cazul pacientilor care se confruntau cu afectiuni mentale.

 

  1. Te scapa de stre si imbunatatesc starea de spirit

Pisicile, cainii, iepurii, pasarile si chiar pestii te ajuta sa te eliberezi de stres si iti imbunatatesc starea de spirit. Chiar si urmarirea unor clipuri cu pisici, spre exemplu, ii face pe privitori sa se simta mai putin tristi, anxiosi sau plictisiti si sa se simta mai plini de viata dupa o ora de vizionare a unor astfel de filmulete, sustine un studiu realizat la Media School din Indiana.

 

  1. Ajuta persoanele cu autism

Studiile au demonstrat ca persoanele cu autism care au fost expuxe prezentei unor animale de companie si-au imbunatatit semnificativ abilitatile de socializare, contactul vizual si, in acelasi timp, le-au redus obiceiurile negative precum tipatul si tremuratul.

 

  1. Faciliteaza lectura in randul copiilor

In SUA s-au dezvoltat programe in care copiii si cainii se intalnesc pentru o sesiune de lectura: copiii le citesc animalelor.  Expertii au descoperit ca un copil caruia nu-i place sau are dificultati de citire se va descurca mult mai bine in prezenta unui animal de companie care ii ofera dragoste neconsitionata si rabdare in timp ce asculta ce i se citeste

.

  1. Imbunatateste dezvoltarea emotionala a copiilor

Un animal de companie este de ajutor in cazul copiilor care nu au frati. Patrupedul ii ajuta sa-si dezvolte respectul de sine, empatia si sa participe mai des la activitatile fizice si sociale, sustin autorii unui studiu canadian.

 

  1. Beneficii pentru sanatatea inimii

Potrivit unor studii proprietarii de animale prezinta un risc mai scazut de a dezvolta boli de inima, iar in cazul suferinzilor din aceasta categorie, prezenta unui prieten patruped cresc sansele de supravietuire.

Related Post

Ce efect are un animal de companie asupra sănătăţi... O persoană care deţine un animal de companie nu poate contesta că se simte bine în prezenţa lui şi că acesta o face mai fericită. Acest lucru este s...
loading...

Related Posts